Friday, 7 October 2011

Have a safe trip dear parents!

I left home two years ago to spend 2 years of study in UK, but the sad feeling for leaving wasn't as bad as this. My parents are going to Makkah for a month and a half (only) to complete the fifth Rukun Islam, haji.The moment they disappear from my sight, I felt the emptiness and there I tell you..sedih gila woi.tak semena2 terasa macam nak lari pegi kat dorang dan peluk kaki mereka tanpa memikirkan risiko diseret oleh pakcik dan makcik polis bantuan garang kat tabung haji tu.

eh..mana pegi mood poyo aku berceloteh matang dalam bahasa inggeris tadi?tak kisah lah.

Dek kerana memikirkan tujuan perginya kedua ibu bapa aku tu ke sana adalah dengan tujuan yang suci murni lagi wajib, aku pun terpaksa buat2 cool dan buat2 rela.Sedih dihati kutahan jua..caisss..kau hanyalah watak tambahan dalam cerita ini erna.berambus.

Solat sunat musafir

The gangs

Buat fitting kasut.

Azan sayu di petang khamis.sumpah sayu.aku je hyper amik2 gambar.

Eh angah.apehal kau.ke tepi.

Perpisahan kerana Allah.pergh.caption matang.

Walaupun muka sedih sambil menarik beg macam nak pergi haji sekali, peace tetap perlu.

Mama bersama watak2 tambahan.apesal yang kanan gelabah dress up cm nak g haji sekali?

Muka pura2 rela mama nak pegi sebulan setengah

Makcik dan anak2 dara beliau.eh sorang tu dah mak buyung.bukan lagi anak dara.

Para senior yang cuba buat friend finder kat phone aku supaya dapat mengesan lokasi aku dimana.apekah?

Asyikin tertekan sambil cakap 'nenna, kau annoying.lepaskan aku!' dalam bahasa bayi

sweetheart of mine

hantar orang haji memang menyeronokkan.

one happy family

kak long semangat kempen politik.haha.xpasal.

bon voyage dearest parents

i'll be missing u guys like hell.

baru aku dapat bezakan,perasaan orang yang meninggalkan dan orang yang ditinggalkan..

4 comments:

  1. Terima kasih ena sbb buat entri ni.. Sedih sbb xdpt nk ikut sama2 hantar mama n abah.. Smoga mereka semua selamat mengerjakan rukun islam ke 5.. Selamat sepanjang berada kt sana.. Dan selamat pulang kepangkuan kita semula.. Insyaallah..

    ReplyDelete
  2. isk3..sedih dan pilu..terasa amat sunyi rumah ini..kak ngah..pulanglah..haha..mcm lagu raya.

    ReplyDelete
  3. Boleh je pulang tp nenna sggup x jaga ahmad lais utk sementara? Hohoho soklan cepu cemas tuuu.. Hehehe

    ReplyDelete
  4. hahaha..lais xsusah utk dijaga.tetapi..sanggupkah diriku?soalan cepu cemas kepada diri sendiri..haha..

    ReplyDelete