Tuesday, 31 January 2012

Glory Glory United Kingdom

Sorry to all Manchester United fans.Saya pinjam dan alter sedikit tajuk lagu kelab kegemaran anda untuk dijadikan tajuk.

Pernah masa kecik2 dulu..aku confuse antara England, London dan United Kingdom.aku ingat semuanya kat tempat lain lain.sungguh naif.
Walau bagaimanapun (wow!ayat karangan), jauh di sudut hati naif itu, ada tersimpan cita2 'aku nak pegi england 1 hari nanti, pastu nak gi United Kingdom, pastu London pulak pastu nak pegi Papua New Guinea'.eh, yang last tu tipu.
Pastu setelah beberapa tahun dalam kenaifan, baru sedar semua tu adalah tempat yang sama kecuali si Papua ni tadi.
Duh!sumpah sengal.

Pada umur 22 tahun, dengan rezeki yang Allah bagi..aku dapat jejak United Kingdom.
Berjalan atas tanah UK, bernafas dengan udara UK, mandi air panas kat UK..bla bla bla bla..
tapi dalam keseronokan duduk sana..pernah jugak soalan ni terkeluar dari mulut aku 'cuba ingatkan aku kenapa aku pilih negara sejuk gaban ni?'
oh itu ayat orang lain(hazira) sebenarnya, aku copy je.
pastu dugaan paling besar akan tiba pada waktu2 seperti di bawah:
waktu raya
waktu markah exam rendah.pastu mak jauh.pastu nangis kat skype je.which is..mcm nangis sorang2 je sbnrnya.
bila ada celebration seperti hari mak ayah, hari jadi adik beradik, hari jadi sendiri.hanya boleh celebrate through skype je.sedih dowh!
waktu gaduh ngan boyfriend pastu tak dapat cubit dia bagi melepaskan kemarahan.maka hanya dapat memukul punching bag plastic yang dibeli dengan harga 19pounds di eBay.

aku rindu UK.
sangat.
















new year bebeh


last fish in chips kat UK.woi woi sedih.













muka excited takleh control lansung


















bersama jersey si tora, kunyit dan bebal.

oh.ini jejak kasih.





isk.
rindunya.
isk.
bye.

12 comments:

  1. pergh! banyak gler teramat gambar2 dlm entri. salji dan bola.

    ko rindu nak men salji eh erna? sila la berguling kat sunway kat atas ice skating. haha. ape kaitan entah. yang penting sejuk. kan.

    ReplyDelete
  2. aku takde keje dah.sume gambar aku masukkan.bagi orang semua muntah.haha.

    ReplyDelete
  3. Hoii biadabbbb, tangkap gambaq dgn gerrard!! Hahaha. Dan kesiutan kau ltk quote epic aku itu. Oh ye, skrg baru start nak sejuk, BARU NAK START ah kan. Maka, kalo kau ade..quote epic tu akan keluar drp mulut aku lg. Hahaha. Aku sejak dah abis exam ni, sebak siut perasaan nak balik UK (unbelievable). Tgk post kau ni, lg sebak. Rindu kegilaan kau!

    ReplyDelete
  4. biasak bro..siap gaya kitorang sama..perasan x?gerrard dgn aku mmg kuat chemistry nya.wow..

    kau try balik malaysia tengokkk...sebak tak sebakkk...aku allergic klia skang.asal masuk klia je nak balik uk...haha..

    ReplyDelete
  5. Na, harini senowwwwwwwwww. Eh, gedik gile. Tapi jeles tak? Jeles tak? Hehehehe..

    ReplyDelete
  6. kwanghajaaa..berambus kau nenek tua.

    jelesnya aku ini.

    ReplyDelete
  7. naaaaaaaaaaaa, aku mmg sudah lama berhasrat utk memberi komen terhadap post kau ini. (weh apsal aku tetibe baku sgt..lama sgt ke dok uk. ahak aku sungguh bajet)

    kau mmg tak berapa nak aci wahai sahabat lama, ko ltak gambo ko cun2, gambar aku kurang nak cun. agak serabai disana sini. hanya sekeping dua yg aku rasa menawan . hahaha eh no!! bile tgk balik, mcm sekeping je yg menawan. erghhh...aku annoyed. hahahahha... samdol, aku rindu nk menyetan bersama kau. end.


    yang tulus lagi ikhlas dan salam perantauan (sori der aku tatau nape aku nk berbahasa camni di suatu petang yg sunyi ini..)

    Mek Nom

    ReplyDelete
  8. eh salah sudah nama glamer ku..MEK NON .

    ReplyDelete
  9. mek nom.hahahhaa..mek nom..hahahahhahahahaha...hahhahahahaha.

    mane ade gmbr aku cun2 dolah..xperasan ke aku letak gmbr yg semuanya nampak misai?bila la misai aku ni nak hilang..dia slalu buat aku rs ade krisis identity.stupidest.

    ReplyDelete
  10. non..aku pun ade rasa nak pulang ke uk dan menyetan bersama kau.demit.

    ReplyDelete
  11. weh pulanglah (ko byg gaye aku nyanyi yg ala2 langsuir tu)..berjimba bersama aku. dan melawat segala stadium yg ade kat bumi uk ni. sedih aku nyol tiada peneman ke stadium lg..

    ahahah btw nyol, aku demam akibat kesejukan amat disini. keji dol. udah ah project xprogress sgt. aduh tensi aku. TENSI!!


    yg kurang sihat,
    -mek non-

    ReplyDelete
  12. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa rinduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu huhuhhuhhuuuuuu

    (train akak delay lah! haha :P)

    meni

    ReplyDelete