Wednesday, 10 August 2011

5 reasons why you should go to Switzerland before you die


Reason yang pertama..

Sebab ia amatlah indah dan mendamaikan..pemandangan dia..fuh!!nak kelip mata pun sayang mat...takdelah nak busy macam london or paris yang sesak perak asik jammed itu.

Cantik amat
langit membiru yang indah

Swiss Alps dari kejauhan

model tanpa bayaran

ces.nak jugak selit muka sendiri.dah lah gemuk.haihh

waterfall oh yeah

waterfall oh yeah versi tanpa model

gagah mendaki untuk ke puncak waterfall

eh ramainya orang malaysia kat switzerland?ke ini gua kelam perlis?

percayalah korang, ini kat switzerland wei.

personal favourite

Reason yang kedua...

Swiss Alps!yang memang takkan adelah kat mane2 kecuali kt Switzerland.kira kalau kau ada cita2 nak naik everest tapi macam takkan tercapai tu, naik Swiss Alps pun dah ok.LOL.padahal jauh gila beza Alps ngn Everest.apekah ajaran sesat ini..sape yang dah pernah menjejakkan kaki kat Switzerland tapi tak naik Alps, kau orang wajib pegi lagi skali!

Alps

lakonan semata mata



encik pingu ais

on top of Europe.no kidding!

Reason yang ketiga..

Watches and Swiss Army knives are cheaper here.kalau peminat Swatch, memang worth it amatlah kalau nak berborong disini..sebab memang harga dia agak murah kalau nak dibandingkan dengan UK atau Malaysia sekalipun.

Reason yang keempat

Matawang atau currency dia lebih rendah daripada Euro, and dia ada duit dia sendiri!eh..macam batak pula.bagi sapa2 yang minat dia nak kumpul duit duit asing, memang best la pegi Switzerland sebab European country yang lain semuanya pakai Euro. and the fact that dia lebih rendah dari Euro, memang agak best lah membeli belah makanan.bagi aku yang kuat snack ini,sungguh rasa tidak bersalah rasanya membeli biskut dan keropok sampai berplastik2.
swiss franc


Reason yang kelima

Sebab dia BEST........bagi yang suka nak bermodel modelan and berguling2 ala2 Aishwarya Rai tuh, heh..memang sesuai sangat Switzerland ni ngn kau.patutlah Bollywood suke sangat buat filem kat sini, sebab memang banyak tempat nak berguling.
spastik

ewah.bukan main landing kau kan.


eh brader.jangan taksub sangat.haha.

guling guling macam tenggiling.

isk.nak pergi switzerland lagi.A.H.A, dengarkan rintihanku ini.awwuuuuu...

No comments:

Post a Comment