Friday, 10 October 2014

No, it is not funny.

Aku adalah seorang yang selow. No no. Scratch that. Aku adalah seorang yang sangat selalu bertangguh. Bertangguh tahap kritikal gaban. Kalau kunci jam pukul 6 pagi, aku akan snooze setiap 5minit sampai lah 6:45. Amek kaw. Snooze sampai 9kali. KRITIKAL, kan? Pastu bangun marah semua orang dan benda. Sampai time sikat rambut pun boleh marah kat rambut sebab taknak berkerjasama dengan sikat. "Woi rambut, jangan degil boleh tak? Ikut jelah sikat tu. Aku dah lambat TAHU TAKK??!!"
...................................................................................................................................................................
vudus.

Tapi semakin bertambah umur aku rasa procrastination tu adalah perkara paling merugikan dalam dunia. So aku lawan semua perasaan nak bertangguh tu. Dan latihan paling best sekali untuk melawan perangai bertangguh ni adalah, solat di awal waktu. Masuk je waktu, terus solat. Itu la yang aku cuba buat. Dan masih cuba untuk buat. kekadang masih terkeluar landasan. Tapi, pelan pelan lah kayuh. Kata sahabat aku, lebih bagus berubah slow-slow tapi istiqamah. 

Tapi aku cukup tak boleh terima kalau orang saja buat-buat lambat. Janji jam 9 pastu sampai pukul 11. Dan lepas tu boleh pulak buat statement. "Ala biasalahhh..janji melayuuu. kehkehkeh.."

Tak, bang. TAK LAWAK.

2 comments: